Bolile cardiovasculare reprezinta cea mai frecventa cauza a morbiditatii si mortalitatii in lume, fiind in stransa legatura cu nivelul colesterolului seric. De aceea, specialistii in nutritie, impreuna cu producatorii de alimente din intreaga lume cauta mereu solutii pentru crearea unor produse sanatoase. Painea din faina integrala de secara cu esteri de stanoli din plante, are efect dovedit in scaderea colesterolului.
Produsul este recomandat de medici persoanelor care au colesterolul marit, precum si celor care vor sa previna aceasta problema de sanatate. De asemenea, painea este recomandata celor care doresc sa adopte o dieta sanatoasa.
Lansarea oficiala a painii Dobrogea-Benecol va avea loc in data de 2 iunie a.c., in aula Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, la ora 19:00.
La eveniment si-au anuntat participarea peste 70 de specialisti de renume din domeniul medical si al cercetarii alimentare, reprezentanti ai Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Agriculturii, ai Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase (ROMPAN), precum si membri ai asociatiilor de pacienti cu afectiuni cardiologice si diabetologice. La manifestare va fi prezent si inventatorul Benecol, Ingmar Wester, directorul Departamentului de cercetare-dezvoltare al Raisio LTD. Finlanda, care va prezenta rezultatele celor mai recente studii clinice in domeniu.