Duminica Floriilor precede sarbatoarea Pastelui, iar saptamana care urmeaza este cunoscuta ca Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor. De Florii Iisus Hristos a intrat in Ierusalim unde a fost intampinat cu flori si ramuri de palmier, vestindu-se venirea pe pamant a Imparatiei Cerurilor.
Postul Pastelui este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai aspre posturi din calendarul ortodox, in care credinciosii ar trebui sa se abtina de la consumul de lactate, carne si peste. Consumul de peste este acceptat in cadrul postului doar in cadrul zilelor ingaduite de canoanele bisericesti. In acest an au fost doua dezlegari la peste, pe 25 martie si in aceasta duminica, pe 17 aprilie.
Consumul de peste in aceasta zi este considerat a fi aducator de belsug si bogatie, asa ca noi ne-am gandit sa iti dezvaluim cateva retete care sa te ajute sa prepari mancaruri deosebite din peste.
Cotlet de somon cu gulii si cartofi
Salata de paste cu peste afumat
Crap prajit cu usturoi si lamaie
Pentru multe alte preparate delicioase consulta dosarul culinar cu preparate din peste.