1. Aşteptări peste aşteptări
Pentru a fi sigură că nu vei avea parte de conflicte şi dezamăgiri de Paşte anul acesta, este important să vă comunicaţi aşteptările, atât legat de locul unde veţi petrece, cât şi de cadouri sau de preparatele pe care le veţi pregăti pentru masa de Paşte.
2. La voi, la ai lui sau la ai tăi?
Este o discuţie pe care o veţi purta inevitabil şi ai face bine să îţi măsori cuvintele. În funcţie de legătura pe care fiecare dintre voi o are cu familia, puteţi stabili să vizitaţi ambele tabere în zile diferite sau chiar să îi chemaţi pe toţi la voi acasă.
3. Familie extinsă sau o masă alături de cei apropiaţi?
În funcţie de obiceiurile din familia lui, s-ar putea să nu fie suficientă o vizită scurtă la părinţii lui, după care să vă vedeţi de ale voastre. Pregăteşte-te pentru discursul politicos pe care va trebui să îl rosteşti când rudele lui te îndeamnă să mai mănânci puţin sau când mătuşa indiscretă se interesează de motivele pentru care nu aveţi deja un copil.
4. Ce te faci cu vegetarienii?
Cum masa tradiţională de Paşte este un aspect important în casele românilor, va trebui să iei în calcul, dacă îi inviţi pe toţi la voi acasă, dacă nu cumva va trebui să găteşti şi preparate vegetariene, fără sare sau fără zahăr, în funcţie de obiceiurile alimentare din familia lui.
5. Cadourile, mărul discordiei
Află din timp ce tip de cadouri obişnuieşte partenerul să primească şi să ofere, astfel încât să nu existe o discrepanţă majoră în momentul schimbului de cadouri. Chiar dacă gestul contează, mai bine să fii pregătită, în cazul în care el pune mai mult preţ pe acest aspect decât tine sau viceversa.
6. Nu uitaţi de voi!
În încercarea de a-i mulţumi pe ai tăi şi pe ai lui, există riscul să vă certaţi, în loc să petreceţi împreună, aşa cum vă place vouă. Puteţi foarte bine să cădeţi de acord ca de acum înainte să sărbătoriţi după bunul vostru plac şi să îi includeţi şi pe cei dragi într-o oarecare măsură, însă fără a vă lăsa dorinţele şi nevoie pe locul doi.