Cercetări ştiinţifice confirmă înţelepciunea acestor principii budiste cu privire la alimentaţie. Vei spune, însă, că Buddha nu avea un job cu program haotic, care îţi poate da peste cap dieta.
Dacă ţi-e greu să respecţi obiceiuri alimentare sănătoase, află că învăţăturile budiste pot fi aplicate chiar şi la birou.
În primul rând, alege să iei o pauză de masă aşa cum se cuvine. Când consumi alimente pe birou, în faţa calculatorului, de dragul de a economisi timp, faci alegeri greşite când vin vorba de alimentaţie. Pauza de masă îţi va permite să te concentrezi asupra a ceea ce mănânci în loc să îţi zboare mintea la următoarea prezentare pe care o ai de făcut. În loc să mănânci la birou, ieşi afară sau alege orice alt loc din incintă unde să iei prânzul în linişte. Alege să laşi deoparte şi telefonul sau orice alt factor care ţi-ar putea distrage atenţia. Uită de multitasking, mestecă liniştită şi concentrează-te asupra preparatelor.
Unde mai pui că studiile confirmă beneficii dincolo de o siluetă de invidiat. Cei care se relaxează în pauza de masă sunt mai puţin obosiţi în tot restul zilei, potrivit unor studii pe această temă. O astfel de pauză îmbunătăţeşte şi creativitatea.
Ronţăitul pe bază de stres este o altă problemă comună la locul de muncă. Află, însă, că alimentele ce par să îţi aducă un oarecare confort în momentele critice, nu fac altceva decât să îţi dea ceva de făcut în timp ce starea respectivă trece de la sine. Mâncatul în sine nu te scapă de stres, aşa că în momentul în care simţi o apăsare, ridică-te de la birou, fă o mică plimbare sau discută cu un coleg în loc să ronţăi ceva.