Prin urmare, astazi iti explicam cateva lucruri simple pe care le poti face si tu in casa ta pentru a trai "pe picior mare", fara sa fie nevoie sa sacrifici stilul si confortul din locuinta.
In zilele noastre, casele reprezinta un plan arhitectural compact de camere, fiecare dintre acestea avand mai multe utilizari si mai multe scopuri. Oamenii locuiesc si folosesc fiecare centimetru patrat din casele lor si nimic nu este lasat la voia intamplarii, mai ales cand este vorba de spatiu.
Daca si tu te confrunti cu o lipsa acuta de spatiu si ai o dilema in aceasta privinta, specialistii in design interior spun ca iti poti transforma garsoniera sau apartamentul mic intr-o zona care ar putea gazdui cu usurinta spatii de locuit, de lucru, de relaxare. Crezi ca nu este prea greu, nu? Iata ce spun specialistii:
1. Atunci cand tu iti doresti cea mai mica cantitate de mobilier in spatiul existent, cand detesti canapelele extensibile, dar iti plac canapelele pe sectiuni si vrei un spatiu maxim de depozitare, trucul este - spun specialistii - sa implementezi solutii simple care sa raspunda cerintelor tale, incepand cu alegerea pieselor de mobilier si cu asezarea acestei mobile in camera pe care ti-ai propus sa o decorezi.
2. Obiectivul este sa mobilezi apartamentul sau garsoniera cu cat mai putine obiecte si piese de mobilier cu putinta, asa ca trebuie sa faci o selectie riguroasa si sa ajungi la final, dupa ce te-ai sfatuit cu un specialist, doar la ce constituie strictul necesar.
In mod surprinzator, daca gandesti la nivel "macro" cand vine vorba de mobilier, acest truc creeaza un sentiment de spatiu deschis, de spatiu aerisit in camera ta. Dar mai apoi trebuie sa te joci un pic cu planul locuintei si sa intelegi ca este esential sa iti imaginezi configuratia perfecta a elementelor de care are nevoie casa ta.
Specialistii in design interior spun ca zona principala de locuit (livingul) este un spatiu mare, care poate fi divizat in patru zone principale: intrarea, bucataria, zona in care se ia masa si camera de zi. Aici expertii iti dau un alt pont: piesele mari de mobilier, in special masa ovala si o canapea alcatuita din mai multe segmente, te ajuta sa delimitezi fiecare zona din acel spatiu mare si sa scoti in evidenta functiile zonelor.
3. Fiecare zona trebuie sa functioneze la multiple capacitati, in special zona in care obisnuiesti sa iei masa si zona de la intrare. Din moment ce nu iti permiti un spatiu pretios dedicat biroului tau, masa la care mananci poate fi folosita ca un birou improvizat, in functie de ocazie, daca trebuie sa lucrezi uneori de acasa.
Daca o asezi in fata unei ferestre, masa (la care mananci si lucrezi) este astfel prevazuta cu lumina naturala si iti ofera si o mica vedere la exterior. Tu poti sa alegi materialul din care este realizata masa si tipul de scaune pe care sa le asezi in jurul ei, dar nu uita sa gandesti cat mai practic, pentru a te asigura ca ai o mobila durabila, rezistenta si cu stil.
4. Zona de la intrare poate fi uneori problematica. Insa gratie multitudinii de optiuni de mobilier care au aparut recent pe piata, poti alege un cuier, o oglinda sau alte accesorii pentru depozitarea pantofilor, umbrelelor, hainelor care vor asigura un aer "curat" din punct de vedere estetic, fara sa existe inghesuiala aceea specifica holurilor mici din apartamentele bucurestene.
5. Specialistii te sfatuiesc sa investesti intr-un dulap sau un sifonier realizat la comanda pentru a organiza spatiul principal din living. Ceea ce pana atunci era un spatiu irosit poate fi cu usurinta transformat intr-un sifonier dublu, inalt, atat pentru hainele lungi si groase de iarna, cat si pentru incaltamintea de tot felul. Sursa.
Citeste si: Cum sa ascunzi cablurile din casa
Casa cu 16 laturi - Designul ei maret te va impresiona
Cum sa economisesti bani vara asta cand e vorba de casa ta
4 trucuri pentru a decora un spatiu inchiriat