Prin urmare, sfatul nostru e sa nu te impotrivesti ritmului lui. De fapt, este chiar important sa inveti sa ii descoperi micile hachite si sa te adaptezi. Sa inveti tu cand el vrea sa-ti spuna ca ii e foame, ii e somn sau nu ii este bine.
Desigur, ar fi cateva lucruri pe care ai putea sa le faci pentru a-ti aduce bebelusul, cu blandete, mai aproape de un orar, nu foarte strict insa. De exemplu, ii poti oferi cina si plimbarea de seara la aceeasi ora zi de zi, pentru a-l obisnui cu ideea de rutina. Apoi, un alt lucru important ar fi sa-l culci in mare liniste si niciodata inainte de a te asigura ca s-a saturat pe deplin. Nu de alta, dar daca se va trezi peste o jumatate de ora de la masa, flamand si suparat, programul vostru va fi dat complet peste cap.
Si, nu in ultimul rand, va trebui sa fii atenta la "ritmul lui". Cand bebe e foarte mic, e obligatoriu sa il hranesti la orice semn de foame - chiar daca semnalele sunt mult prea frecvente si aparent haotice. Lucru care poate sa insemne si pana la 20 de mese zilnice in primele patru saptamani. Dar nu te speria. Nu va fi mereu asa!
Dupa prima luna de viata, cand va deveni un mancator experimentat si mult mai eficient, orarul lui va include cam 8 mese in 24 de ore.