Indiferent ca era vorba de scoala, locul de munca sau de casa, organizarea este ceva care ne-a fost "inoculat" tuturor, inca de la nastere. Pe de alta parte, trasatura de a fi dezordonat a fost egala cu a ajunge pe o cale rapida la esec.
Adica, daca stai sa te gandesti, ce lucru bun poate veni din actiunea de a fi dezorganizata? Poate mai multe lucruri bune decat ai crede. Mai multe studii recente, efectuate de Universitatea din Minnesota anul trecut, ne ofera o alta latura a dezbaterii: pro-dezorganizare.
A existat dintotdeauna un fel de "legenda urbana" care a plutit in societatea moderna, legenda care considera ca persoanele care au birouri dezorganizate au si o afinitate mai mare pentru rationamentul creativ.
In vreme ce pentru straini (cei care nu te cunosc) "mizeria" poate parea ceva aleatoriu, intamplator, de cele mai multe ori, dezordinea ta si a oricarei alte persoane este foarte metodica.
Omul de stiinta si specialista in psihologie Kathleen Vohs, de la Universitatea din Minnesota, care si-a propus sa testeze aceasta legenda urbana, nu si-a limitat studiul doar la biroul / spatiul de lucru al oamenilor. Ea si-a propus sa gandeasca in afara biroului.
Folosind o paradigma care consta dintr-o camera dezordonata si o camera curata, dar si dintr-o serie de studii, Kathleen Vohs a ajuns la concluzia ca incaperile dezordonate provoaca o gandire mai creativa - bineinteles, cercetatoarea a furnizat dovezi stiintifice.
Urmatoarea intrebare care apare este ce constituie, mai exact, "gandirea creativa" si cum ajuta dezordinea din camera ta? Gandirea creativa, in forma sa cea mai pura, este gandirea in afara limitelor rationamentului "conventional". Daca luam in considerare asta, nu trebuie sa ne mai mire ca acele camere dezordonate (care contin obiecte ce nu sunt puse la locul lor "conventional") ar spori creativitatea.
In incheiere, ia in considerare aceasta idee formulata de Albert Einstein: "Daca un birou aglomerat este un semn care indica o minte aglomerata, atunci ce suntem noi daca ne gandim la un birou gol?" Sursa; sursa 2.
Citeste si: 5% dintre femei au corpul pe care il vedem in reviste si reclame - Cum arata restul de 95%
Pantalonii scurti si personalitatea ta - Ce spune modelul preferat despre tine