Dacă vrei ca potenţialul partener să te sune a doua zi, ai grijă să nu faci pe inabordabila şi să nu îţi ascunzi emoţiile, arătând că puţin îţi pasă dacă îl impresionezi sau nu, fiindcă vei obţine exact opusul efectului dorit.
În plus, ai face bine să eviţi barurile şi restaurantele la prima întâlnire, nu îi oferi prea mult din timpul tău şi, mai ales, încearcă să pari interesată în loc să faci pe interesanta.
Iată cei 7 paşi pe care îi poţi folosi pentru a avea parte de o primă întâlnire plăcută:
1. Creează o bună primă impresie înainte să vă întâlniţi
"Ne facem o impresie rapidă cu privire la partener în primele minute de interacţiune, impresie greu de schimbat ulterior", explică Madeleine, care îi sfătuieşte pe cei singuri să în sune pe potenţialul partener în vederea planificării întâlnirii. Fii vioaie şi entuziastă, dar fără să pari prea dornică, avertizează expertul. Zâmbeşte în timp ce vorbeşti cu el, fiindcă zâmbetul "se vede" chiar şi în timpul unei conversaţii telefonice.
Psihologia din spatele acestui pas: "Mintea umană are tendinţa de a umple spaţiile libere", explica Madeleine. Aşa că atunci când nu ai suficiente informaţii despre un om tinzi să creezi o imagine de ansamblu folosind frânturile de informaţie deja existente. "Sunându-l şi preluând iniţiativa, formezi impresia unei persoane deschise, fermecătoare şi hotărâte, iar persoana va începe să îşi creeze o imagine pozitivă despre tine."
2. Întâlniţi-vă la o cafea în parc, pe o bancă
"În ciuda faptului că îţi doreşti să impresionezi partenerul cu o ţinută sexy sau cu alegerea unui restaurant select, dacă e prima oară când vă întâlniţi, e mai potrivită o alegere simplă şi practică."
Astfel, o primă întâlnire scurtă, pe o bancă, în parc, la o cafea, are şanse mai mari de reuşită decât o ieşire în club sau la restaurant.
Psihologia din spatele acestui pas: O întâlnire relaxată arată că pui mai mult preţ pe omul din faţa ta decât pe întâlnirea în sine, spune Madeleine. Arătându-i că nu eşti dispusă să oferi unui străin mai mult de 60 de minute din timpul tău subliniezi că te respecţi pe tine însăţi.
"E bine să-i arăţi că trebuie să se străduiască să fie drăguţ, amuzant şi interesant pentru a obţine mai multă atenţie din partea ta."
3. Fii mai degrabă interesată decât interesantă
"Adresează-i întrebări care să arate că vrei să afli mai multe despre el. Descoperă-i interesele, pasiunile, întreabă-l cum îi place să bea ceaiul sau cafeaua, află detalii despre copilăria lui şi roagă-l să-ţi povestească amintirile preferate."
Interesul tău nu nu mai că va fi apreciat de potenţialul partener, dar te va ajuta să îţi dai seama dacă relaţia voastră are vreo şansă.
Madeleine recomandă ca întrebările să fie deosebite, astfel încât răspunsurile să îţi ofere o perspectivă amplă asupra personalităţii partenerului. Exemple de astfel de întrebări: "Care era personajul tău preferat de desene animate şi de ce?" sau "Dacă ai putea să te transformi într-un animal, ce ai alege şi de ce?"
Psihologia din spatele acestui pas: "Vorbitorul - în acest caz, potenţialul partener - va asocia o stare de bine cu ascultătorul - acela eşti tu - şi va avea senzaţia că întâlnirea decurge foarte bine. Oamenii sunt, până la urmă, egocentrici şi nimic nu le place mai mult decât să vorbească despre ei înşişi. Nimic nu e mai atrăgător decât să vorbeşti unei persoane care nu te întrerupe şi nu te judecă."
4. Simte-te bine
"Dacă tu te plictiseşti, şi partenerul tău se va simţi la fel. Asigură-te că te simţi bine şi scoate la iveală copilul din tine dacă este nevoie. Îndrăzneşte să fii diferită. Îndrăzneşte să te distrezi."
Psihologia din spatele acestui pas: Pe scurt, emoţiile sunt contagioase. "Dacă tu te distrezi, râzi sau zâmbeşti măcar, partenerul va fi influenţat de atitudinea ta şi va ajunge să creadă că întâlnirea este una reuşită.", explică specialistul. Ai grijă, însă, să nu râzi pe seama lui!
5. Fii vulnerabilă
Împărtăşeşte-i ceva intim despre tine, dar nu ceva foarte profund. Încearcă să-i spui ceva ce te îngrijorează sau îţi trezeşte temeri. Poţi chiar să îi spui că îl placi, pentru că exprimarea sentimentelor trădează vulnerabilitate, însă spune-i asta fără să aştepţi neapărat un răspuns.
Psihologia din spatele acestui pas: Cu cât eşti mai vulnerabilă, cu atât vei părea mai deschisă, iar partenerul se va simţi în siguranţă, deschizându-se la rândul său. Ia naştere astfel spaţiul psihologic în care apare legătura dintre voi - începuturile unei conexiuni adânci. Dacă apare senzaţia de încredere între parteneri, amândoi veţi fi tentaţi să acceptaţi şi o a doua întâlnire.
6. Atinge-l
În timpul întâlnirii, atrage-i atenţia prin atingeri subtile. Concentrează-te asupra mâinii lui atunci când vrei să subliniezi ceva, atinge-l pe umăr atunci când te ridici pentru a merge la toaletă sau pentru a da un telefon şi atinge-i genunchiul atunci când razi din tot sufletul.
Psihologia din spatele acestui pas: Atingerea este un puternic afrodiziac. Atingerea ajută la eliberarea oxitocinei, hormon care favorizează instalarea bunei dispoziţii. Iar când te simţi bine, o pui pe seama companiei plăcute, aşa că vei dori să te vezi şi a doua oară cu persoana respectivă.
7. A face pe inabordabila - o tactică depăşită
Dacă îţi trimite un mesaj, răspunde-i cât mai curând posibil. Dacă eşti interesată, arată-i că eşti interesată. Fii drăguţă şi demonstrează-i că meriţi atenţia pe care ţi-o acordă.
Psihologia din spatele acestui pas: Potrivit cercetărilor, una dintre cele mai dorite caracteristici în rândul unui potenţial partener de cuplu este bunătatea. Dacă dai dovadă de bunăvoinţă, vei părea mai atrăgătoare în ochii partenerului. Asta nu înseamnă să fii un preş pe care el îşi poate şterge pantofii oricând, să accepţi orice propunere venită din partea lui sau să nu îţi exprimi opiniile.
Psihologia primei întâlniri: Fă-l să-şi dorească mai mult în 7 paşi simpli!
Madeleine Mason, expert în materie de inteligenţă emoţională, îţi dezvăluie o serie de secrete care te ajută să faci o bună impresie la prima întâlnire.