Puding cu capsune
600 ml lapte
90 g miez de paine proaspata
125 g zahar
½ lingurita esenta de vanilie
2 oua
3 linguri dulceata de capsune
Se pune laptele intr-o cratita, pe foc, si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga miezul de paine, jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie. Se lasa sa stea in repaus, aproximativ 30 de minute. Se bat galbenusurile de ou si se incorporeaza in compozitia anteriora racita. Dupa aceasta, se asaza intr-o forma termorezistenta si se coace in cuptorul preincalzit, aproiximativ 40-45 de minute, pana cand pudingul este inchegat. Se unge suprafata pudingului cu dulceata. Separat, se bat albusurile spuma tare, adaugand treptat zaharul ramas. Se intinde uniform deasupra pudingului spuma de albusuri si se introduce din nou la cuptor pentru 20-25 de minute, pana cand bezeaua se intareste si se rumeneste frumos.
Articolul anterior Crema de branza cu sos de prune Articolul următor Crema de castane