Pui aromat cu mazare, conopida si iaurt
400 g piept de pui
2 cepe
1 catel de usturoi
500 g conopida
3 linguri ulei
2 lingurite chimen
1 lingurita boia dulce
¼ lingurita scortisoara pisata
200 ml supa de pasare
500 g mazare verde
150 g iaurt
sare
putin coriandru (facultativ)
patrunjel verde
1 varf de cutit curry
Se taie carnea de pui bucatele, se toaca ceapa marunt si se zdrobeste usturoiul. Conopida se desface in buchetele. Se caleste in uleiul incins carnea impreuna cu ceapa, se adauga usturoiul si mirodeniile, se toarna deasupra supa de pasare si se lasa sa dea cateva clocote. Se adauga conopida si mazarea si se lasa sa fiarba, la foc mic inca 20 de minute. Se ia cratita de pe foc si se incorporeaza putin cate putin iaurtul. Se potriveste gustul de sare si se presara patrunjel verde tocat si frunzulite de coriandru (facultativ).
Articolul anterior Pui in crusta de branza la cuptor Articolul următor Pui la tigaie