Pui crocant la gratar
- 1 lingurita de ceapa Caba uscata;
- ½ busuioc uscat;
- ½ bol pesmet;
- ¼ bol parmezan ras;
- ½ lingurita sare;
- 1/8 lingurita piper;
- 1 lingura ulei de masline;
- 4 bucati de piept de pui, dezosat, fara piele;
- 1 ou batut.
Pieptul de pui se inveleste cu hartie cerata si se zdrobeste cu un ciocan de bucatarie. Puiul se da prin oul batut, apoi prin pesmet si se pune la gratar timp de 4-6 minute. Puiul se poate pune si intr-o tigaie cu ulei. Se coace la 200 de grade C timp de 16-24 minute. Afla de spre uleiul de masline
Consumat in stare bruta sau folosit in prepararea diferitelor mancaruri, uleiul de masline este unul din cele mai sanatoase alimente datorita continutului de acizi grasi monosaturati si polinesaturati. De asemenea, contine vitamina E, provitamina E si antioxidanti. Inainte de a fi puse in ulei de masline incins, alimentele trebuie scurse de apa, deoarece aburul care se formeaza le impiedica sa devina crocante. Articolul anterior Rulada cu pui Articolul următor Paste cu branza si usturoi