Timp: 40
Porţii: 4
Ingrediente:
2 bucati mari piept de pui
O cana de smantana
2 catei de de usturoi
3 linguri de ulei vegetal
3 linguri de mustar alb
O lingurita de piper negru macinat
Jumatate de lingurita de sare
Mod de preparare:
Se taie fiecare piept de pui in doua, pentru a obtine patru portii. Se unge cu mustar si piper.Se taie usturoiul in cubulete.Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga usturoiul. Se prajeste pieptul de pui pana capata o culoare aurie, la foc mediu, pentru a nu caramelize usturoiul. Se adauga smantana si se coace la foc mediu pentru zece minute. Semintele de mustar alb sunt folosite mai ales pentru prepararea pastelor de mustar; in acest scop sunt superioare celor de mustar negru, datorita faptului ca substanta care le confera iuteala. Mustarul este de obicei facut din seminte de mustar zdrobite sau macinate, otet (pentru a stabiliza gustul) si vin. Deseori se adauga zahar sau miere, ierburi proaspete si mirodenii uscate pentrua modifica gustul; cel mai frecvent se adauga tarhon.
Articolul anterior
Pui cu ulei de masline - 430 cal
Articolul următor
Friptura de vaca cu ciuperci si sparanghel - 410 cal