Pui cu legume la cuptor
400 g piept pasare
2 linguri ulei
2 cepe
500 g morcovi
200 g bulion de legume
1 praz
200 ml smantana
4 galbenusuri
1 legatura patrunjel
Sare
Piper
Nucsoara
Fierbe pastele in multa apa sarata, pana sunt al dente.
Spala sub jet de apa rece pieptul de pasare, usuca-l cu un servet si taie-l in cuburi potrivite. Rumeneste-le usor in ulei incins, intr-un vas ce poate fi apoi pus si la cuptor.
Spala si curata legumele.
Toaca ceapa marunt, morcovii taie-i in rondele. Adauga legumele la carne si prajeste-le putin. Adauga bulionul de legume si lasa-l sa fiarba, la foc mic, 6-8 minute. Apoi adauga prazul taiat rondele, inabusa-le in continuare, pana sunt moi toate legumele. Condimenteaza puternic.
Pastele se scurg de apa. Amesteca smantana cu galbenusul si adauga impreuna cu pastele in vasul cu legume. Se amesteca cu grija. Asezoneaza-le după gust. Introdu vasul la cuptor pentru 10-15 minute.
Inainte de servire se presara cu patrunjelul tocat.
Se poate prepara si cu carne de vitel, dar este o mancare foarte buna si fara carne.
Variante:
1. Se pot folosi alte legume, de ex. dovlecei, mazare, ciuperci.
2. Se poate face si fara a fi introdus la cuptor: Se scurg pastele si se pun deoparte. Se amesteca smantana cu galbenusul si se adauga la masa de legume si carne. Se mai fierbe putin, apoi se adauga pastele si se incalzeste totul bine. Se condimenteaza, se presara cu patrunjel si se serveste imediat.
Autor: Jakob Hausmann