Pui cu legume
3 linguri ulei de arahide
1 ardei iute rosu, curatat si tocat marunt
150 gr. piept sau pulpa de pui, curatata de piele si
taiata cuburi
12 fire de sparanghel, taiate bucati
125 gr. fasole verde fideluta
125 gr fasole alba fideluta
125 gr. morcovi mici
125 gr. varfuri de porumb din conserva sau congelate
50 ml supa limpede de pui
2 linguri sos de soia light
1 lingura vin alb sec
1 lingura ulei de susan
seminte de susan pentru ornat
1. Incingeti un wok sau o tigaie, puneti 2 linguri de ulei de arahide si, cand acesta este foarte fierbinte, prajiti carnea de pui impreuna cu ardeiul iute, timp de 4-5 minute (sau cat este nevoie ca puiul sa fie patruns si frumos rumenit).
2. Mariti flacara aragazului si adagati sparanghelul, fasolea alba si cea verde, morcovii si porumbul (dupa ce, in prealabil, le-ati taiat pe diagonala, in lung). Prajiti-le 3-4 minute (legumele trebuie sa fie doar putin moi)
3. Intr-un castron mic amestecati supa de pui, sosul de soia, vinul si o lingura de ulei de susan. Turnati acest sos in wok sau in tigaie si lasati-l pe foc pana ce se infierbanta.
Reteta oferita de Grupul Editorial RAO.- "Retete pentru bucatarie dietetica
"
Articolul anterior Frigarui de peste cu lamaie Articolul următor Mozzarella Delaco Melanzano