Timp: 45
Porţii: 2
Ingrediente:
200 grame piept de pui maruntit
200 grame naut
100 grame ceapa tiata marunt
100 grame ardei gras, maruntit
1 catel de usturoi taiat marunt
3 lingurite praf de curry
O lingura de ulei de masline
O lingura de iaurt proaspat, sarac in grasimi
O lingura lapte de soia
O felie de lamaie sau suc de lamaie
5 fire de coriandru, maruntit
Mod de preparare:
In uleiul incins se adauga ceapa, coriandrul, ardeiul gras, usturoiul si nautul. Se prajeste la foc redus. Se adauga praful de curry si putina apa, daca este nevoie. In alta tigaie se frige carnea de pui, dupa care se adauga laptele de soia si lamaia. Se adauga amestecul de curry si se lasa inca 20 de minute. La final se adauga iaurtul, se mai lasa cateva minute pe foc si se serveste cu orez. Nautul este bogat in proteine, saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) si in complexul de vitamine B. Avand o concentratie ridicata de proteine (24%), la care se adauga si un procent consistent de hidrati de carbon si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita, inlocuind in buna parte proteinele din carne. Aspectul exterior al acestei plante difera de cel al mazarii prin forma frunzelor si a pastaii, care de cele mai multe ori inchide doua sau trei boabe, foarte rar o singura boaba. Boabele nautului sunt asemanatoare cu cele de mazare, singura deosebire fiind excrescenta caracteristica a embrionului in forma de cioc, ce se aseamana cu capul unui berbec; sunt colorate in roz deschis, galben si foarte rar cafeniu.
Articolul anterior
Pui cu alune si parmezan - 500 cal
Articolul următor
Burrito cu carne de vaca si fasole - 500 cal