Pui cu smantana
500 g piept de pui
200 g smantana
100 g telemea de oaie
50 g unt
1 ceapa
1 ardei gras rosu
5-6 rosii cherry
boia
chimen
rozmarin
sare, piper
Se proportioneaza carnea si se inabuse cu 2 linguri de apa, sare si piper, dupa gust, pana devine frageda. Se scoate carnea deoparte si in locul ei se adauga untul si ceapa tocata. Se caleste pana se inmoaie, apoi se adauga rosioarele intregi sau taiate in patru, ardeiul taiat fasii, sare, piper, dupa gust, boia, rozmarin un varf de lingurita si un varf de lingurita de chimen. Cand legumele se inmoaie si ceapa prinde o tenta usor maronie, se scot legumele deoparte. Se servesc bucatile de carne, garnisite cu legumele calite, stropite cu smantana, iar deasupra se rade putina telemea de oaie.
Articolul anterior Piept de pui la cuptor Articolul următor Pui in crusta de branza la cuptor