Timp: 75
Porţii: 6
Ingrediente:
4 linguri de unt
200 de grame de ceapa maruntita
2 catei de usturoi pisati
O conserva ansove
O lingura si jumatate mustar boabe, rasnit
O lingurita si jumatate paprika
1 kg carne de pasare
O cana si jumatate de apa
100 grame branza Liptauer sau feta
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Intr-o tigaie se topeste untul, la temperatura medie. Se amesteca ceapa, usturoiul, mustarul si o lingurita de paprika cu ansovele.Se coace pana cand ansovele devin un fel de pasta. In paralel, se aseaza puiul intr-o tava si se baga la cuptor dupa ce a fost uns cu mixtura de ansove preparata mai inainte.Se acopera cu folie si se coace 20 de minute. Se inlatura folia, se stropeste cu zema rezultata si se coace inca 25 de minute pana ce carnea devine frageda. Se scoate puiul pe un platou si se tine la cald. Se separa 2 linguri de grasime din tava si intr-o cratita se amesteca impreuna cu apa, crema de branza si jumatate de lingurita de paprika.Se fierbe la temperature medie, pana rezulta un sos moale care se va adauga peste carnea de pui. Provenind din provincia cu acelasi nume din Ungaria, Liptauer contine aproximativ 45% grasime, si se face din lapte de oaie. Aceasta branza moale, proaspata, are un gust moderat care se accentueaza de obicei cu ierburi aromatice, ceapa, usturoi si paprika (ceea ce o face sa se inroseasca). Este o branza delicioasa pentru gustari, care, in functie de aditivii folositi, se poate potrivi cu orice bautura, de la bere la vin.
Articolul anterior
Pui cu orez si branza Cheddar - 450 cal
Articolul următor
Fasole cu sos chili - 370 cal