Pui cu sos verde aromat
6 piepturi de pui
600 ml supa limpede de pui
Pentru sos
2 catei de usturoi
4 linguri patrunjel verde, tocat
3 linguri menta proaspata, tocata
2 linguri de capere, tocate
2-3 castraveciori murati, tocati marunt (optional)
2-3 fileuri de ansoa in ulei, scurse si maruntite
2 linguri zeama de lamaie sau otet de vin rosu
125 ml ulei de masline extra virgin
sare, piper negru macinat
frunze de menta proaspeta, pentru ornat
legume fierte, pentru servit
1. Puneti pieptul de pui si supa la fiert, intr-o cratita incapatoare. Cand supa incepe sa clocoteaasca, micsorati flacara aragazului si lasati sa fiarba la foc mic circa 15 minute (sau cat este necesar pentru ca puiul sa fie bine patruns). Lasati carnea sa se raceasca in supa.
2. Intre timp, preparati sosul. Puneti usturoiul curatat in vasul robotului de bucatarie si tocati-l marunt. Adaugati patrunjelul si menta, tocati-le si pe acestea, apoi adaugati caperele, castraveciorii (daca folositi) si fileurile de ansoa. Mixati cateva secunde pentru a obtine o compozitie omogena.
3. Turnati zeama de lamaie (sau otetul) peste sos, continuand sa mixati, apoi turnati uleiul in fir subtire, pana ce sosul are o textura fina, moale. Adaugati sare su piper dupa gust, amestecati din nou cateva secunde, puneti sosul intr-un castron si lasati-l deoparte.
4. Taiati pieptul de pui felii groase si apoi asezati-le pe farfurii individuale. Puneti deasupra putin sos, ornati cu frunze de menta si serviti imediat, alaturi de legume fierbinti, la alegere.
Reteta oferita de Grupul Editorial RAO.- "Retete pentru bucatarie dietetica
"
Articolul anterior Supa de creveti cu ardei iute Articolul următor Frigarui de peste cu lamaie