Pui fript cu orez si legume
1 piept de pui mare
3 linguri ulei de masline
10 g unt
150 g orez
4 felii de cartof
1 dovlecel mic
2 ardei grasi (rosu si galben)
100 g fasole verde (din conserva)
5-6 masline negre
1 morcov
1 praf de curry
cimbru
sare, piper
Pentru sosul bechamel
10 g unt
250 ml lapte
1 lingura faina
sare, piper
Se freaca pieptul de pui cu condiment, se asaza intr-un vas termorezistent, uns cu unt si se pun la cuptor pana capata o crusta aurie. Separat, legumele se curate, se taie felii, rondele, cuburi, dupa caz si se calesc cu 2 linguri de ulei, putin unt, sare si piper, dupa gust. Se fierbe orezul impreuna cu 4 felii de cartof, apoi se paseaza impreuna si se freaca cu unt topit, sare si piper, dupa gust. Se pune apoi intr-un bol pentru a capata forma acestuia. Separat, din ingredientele mentionate se prepara un sos bechamel, care se aromatizeaza cu putin cimbru uscat. Se serveste pieptul de pui taiat felii, alaturi se asaza orezul rasturnat din bol, iar pe deasupra se toarna sos béchamel. Se decoreaza, dupa pricepere cu fasii de legume fierte.
Articolul anterior Piept de pui picant cu vinete Articolul următor Rulouri din piept de pui cu cascaval si ciuperci