Pui la tigaie cu mirodenii thailandeze
4 frunze de lamai verde
1 bucata de ghimbir de circa 5 cm, curatat de coaja si tocat
300 ml supa limpede de pui clocotita
4 piepturi de pui de cca 175 gr fiecare
2 lingurite de ulei
5 linguri lapte de cocos
1 lingura sos de peste
2 ardei iuti rosii, curatati de seminte si tocati marunt
225 gr orez jasmine
1 lingura zeama de lamaie verde
3 linguri coriandru maruntit
sare, piper negru macinat
felii de lamaie si coriandru, pentru ornat
Zdrobiti usor frunzele de lamai si puneti-le intr-un castron impreuna cu ghimbirul tocat. Turnati deasupra supa clocotita, acoperiti castronul cu un capac si lasati sa se infuzeze timp de 30 de minute,
Intre timp, taiati piepturile de pui, fiecare in 2 bucati. Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare, antiaderenta i prajiti bucatile de carne timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
Strecurati supa de pui in tigaie, acoperiti castronul cu un capac si lasati sa se infuzeze timp de 30 de minute.
Intre timp, taiati pieptul de pui, fiecare in 2 bucati. Incingeti uleiul intr-o tigaie incapatoare, antiaderenta si prajiti bucatile de carne timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
Strecurati supa de pui in tigaie, acoperiti tigaia pe jumatate cu un capac si lasati supa sa fiarba impreuna cu carnea timp de 10 minute..
Incorporati in supa laptele de cocos, sosul de peste si ardeiul iute. Lasati totul sa fiarba inca 5-6 minute (sau cat este necesar ca sosul sa scada putin si carnea sa fie bine patrunsa).
Intre timp, fierbeti orezul in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi scurgeti-l.
Adaugati in sos zeama de lamaie, coriandrul, sare si piper dupa gust. Asezati puiul pe un pat de orez, pe un platou incalzit in prealabil. Ornati cu felii de lamaie si coriandru si serviti imediat.
"Reteta oferita de Grup Editorial RAO - "Bucatarie thailandeza"