Pulpa de miel umpluta
1 pulpa de miel
3 linguri ulei
sare, piper
Pentru umplutura
2 cepe
2 catei de usturoi
1 ou plus 2 galbenusuri
3 felii de franzela
50 ml lapte dulce
10 g unt
patrunjel verde
sare, piper
Pentru sos
frunze de menta proaspata
2 linguri otet de mere
1 lingura zahar
sare, piper
Se curata ceapa, se toaca si se rumeneste usor in unt. Se scoate apoi din tigaie si se amesteca, intr-un castron, cu usturoiul, curatat de coaja si zdrobit, cu feliile de franzela inmuiate in lapte si bine stoarse, oua, sare si piper, dupa gust. Se scoate cu multa grija osul de la pulpa de miel, avand grija sa ramana bucata de carne cat mai intreaga, se bate usor cu ciocanul de snitele ca sa se aplatizeze si se asaza in mijlocul ei umplutura preparata. Se ruleaza cu umplutura in interior, se leaga si se asaza intr-o cratita mare. Se adauga uleiul ramas, se pudreaza cu sare si piper, se adauga o ceasca de apa, se acopera si se introduce la cuptor pentru 50 de minute. In acest rastimp, se intoarce in cratita pentru a se rumeni pe ambele parti. Separat, se toaca marunt frunzele de menta, se amesteca energic cu otet, zahar, sare. Sosul obtinut se serveste in sosiera alaturi de feliile de pulpa umpluta.
E bine sa stii
Carnea va fi mult mai frageda daca, dupa ce este gata fripta, se lasa sa stea 10 minute, in cuptorul stins si cu usa intredeschisa, inainte de a fi servita.