Pulpa de porc la tava
1 kg pulpa de porc
2 linguri untura
200 g slanina
4-5 catei de usturoi
200 ml vin alb
cimbru
sare, piper
Se curata carnea de pielite, se spala, se impaneaza cu bucatele de slanina si cu feliute de usturoi, se pudreaza cu sare si piper, apoi se asaza intr-o tava in care s-au pus doua linguri de untura. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand prinde putina culoare, se adauga vin si cimbru. Se introduce friptura din nou la cuptor si se lasa sa fiarba circa 35 de minute, avand grija sa fie stropita cu sosul din tava din cand in cand. Cand furculita patrunde usor in carne, friptura este gata. Se scoate, se lasa putin sa se racoreasca, se taie felii si se asaza pe un platou incalzit, alaturi de diferite garnituri: cartofi prajiti, varza calita, soteuri de legume sau salate.
E bine sa stii
Friptura este foarte buna proaspata, asa ca se prepara cu 2 ore inainte de a fi servita. Friptura care ramane se poate folosi la prepararea sandvisurilor.