Punci
250 ml miere de albine
125 ml rom
125 ml coniac
1,250 litri ceai (infuzie)
1 lamaie
zahar dupa gust
Punci-ul este o bautura importata la noi, dar foarte placuta si mai ales necesara in zilele friguroase de iarna. Prepararea acestei bauturi este foarte usoara si nu necesita mult timp. Intr-un ceainic mare se fierb 1,250 litri apa. Cand clocoteste apa, se da ceainicul deoparte, se adauga frunzele de ceai (verde sau negru, dupa plac!) si se acopera. Dupa cateva minute, se strecoara infuzia intr-un alt vas in care se gaseste mierea de albine. Se adauga romul, coniacul si sucul stors de la lamaie. Se serveste imediat.
Sugestie
In infuzia de ceai se pot adauga cateva frunzulite de busuioc sau de menta, care vor da bauturii o aroma deosebit de placuta. Punci-ul preparat din lapte fierbinte, in loc de infuzie de ceai, combinat cu coniac, rom si vanilie este o bautura nu doar energizanta, ci si foarte hranitoare.