Pungute dulci cu afine
Pentru aluat
3 oua
150 g faina
2 linguri zahar
1 praf de sare
350 ml lapte
50 g unt
Pentru umplutura
250 g branza de vaci bine scursa
150 g zahar
100 g coaja rasa de lamaie
100 g ciocolata menaj
1 lingurita rom
4 linguri zeama de portocale
6 fasii de coaja de portocala
500 g afine proaspata
Se prepara aluatul si se coc 12 clatite. Se amesteca, intr-un castron, branza cu a treia parte din zahar, se adauga coaja rasa de lamaie, ciocolata, romul si 2 linguri zeama de portocale. Se amesteca totul foarte bine. Se asaza cate 1 lingura din acest amestec in mijlocul fiecarei clatite, apoi se strang marginile pentru a forma o punguta care se leaga cu o fasie de coaja de portocala. Separat, se topeste restul de zahar cu restul de suc de portocale. Afinele se zdrobesc cu ajutorul mixerului, se adauga sucul de portocale indulcit si se pune la fiert 5 minute pana scade zeama. Se lasa la frigider in jur de 1 h. Se servesc saculetii cu sosul de portocale.
Articolul anterior Clatite cu nuci si ciocolata Articolul următor Prajitura cu branza si lime