Purcel de lapte la tava
1 purcel de lapte (3-4 kg)
150 g untura
3-4 catei de usturoi
4 mere
2 gutui
cimbru
sare, piper
Purcelul, gata curatat si parlit, se spala bine in apa rece. Se freaca cu malai si sare, se clateste apoi in mai multe ape reci, dupa care se scurge de apa, folosind prosoape absorbante. Se sareaza in interior, se freaca cu cimbru si mujdei de usturoi, se asaza cu picioarele indoite, pe un gratar, intr-o tava mare. In gura purcelului se pune un mar. In tava se adauga jumatate ceasca de apa, 2-3 linguri de grasime, felii de mere si gutui. Se introduce tava la cuptor, la foc potrivit. Din cand in cand, se unge friptura cu sosul din tava si se lasa la fript pana cand capata o crusta crocanta si aurie. Cand este gata, se asaza pe un platou frumos ornat cu buchetele de conopida murata, gogosari in otet si frunze de telina. Purcelusul astfel preparat se prezinta la masa intreg. Dupa ce este admirat de meseni, se taie cu un cutit bine ascutit si se serveste cu garnitura de cartofi pai si muraturi asortate.
Articolul anterior Snitele de porc cu piure de cartofi Articolul următor Legume cu carnati la tigaie