Quiche cu ciuperci
- 60 g Margarina
- 1 Priza Sare
- 1 Galbenus de ou
- 20 g Unt
- 400 g Ciuperci Champignons
- 1 Buc. Ceapa
- 70 g Sunca
- 50 g Praz
- 30 g Emmentaler
- 2 Oua
- 6 Linguri Smantana
- 2 Linguri Verdeata
- Boia ardei
- Sare
- Piper
Faina, margarina, sarea si galbenusul de ou se amesteca si se framanta pentru a obtine un aluat fraged. Se lasa, acoperit, cca. ½ ora la frigider.
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se taie ceapa si ciupercile in fasii delicate.
Sunca se taie cubulete, prazul in rondele. Branza se rade.
Se incalzeste untul, se adauga ceapa si ciupercile si se inabuse. Apoi se adauga sunca si prazul si se lasa un timp sa se inmoaie. Se condimenteaza cu piper.
Se amesteca smantana cu ouale si verdeata, se condimenteaza dupa gust.
Se pudreaza aluatul cu putina faina, se intinde astfel ca sa incapa intr-o forma de 24 cm, dar si ceva mai mult, sa se formeze o margine. Se dispune in forma unsa cu grasime, se inteapa cu furculita, apoi se dispune pe el compozitia cu ciuperci. Deasupra se presara branza rasa si se toarna amestecul de smantana.
Se da la cuptor pentru circa 35 minute.
Se poate servi ca antreu cu salata verde sau ca o gustare frugala.
Autor: Jakob Hausmann