Această metodă menită să te scape rapid de răceală presupune 9 paşi pe care trebuie să îi respecţi:
1. Fă un duş fierbinte la 7 a.m.
Procesul de vindecare începe dimineaţa, la prima oră, atunci când numai să te dai jos din pat nu îţi vine.
E important să te trezeşti la ora 7, pentru a avea o zi întreagă la dispoziţie pentru a scăpa de răceală. Apa fierbinte şi aburul vor ajuta la curăţarea sinusurilor.
2. Ia două linguriţe de sirop de soc la 8 a.m.
Socul este ideal când te îmbolnăveşti, întrucât îţi întăreşte sistemul imunitar. Are proprietăţi antivirale şi poţi lua o doză de sirop de soc de trei ori pe zi pentru a scurta durata răcelii.
3. Ia un mic dejun copios la 9 a.m.
Chiar dacă eşti obişnuită să îţi începi ziua numai cu o cafea şi eventual un bol cu cereale, când eşti răcită, alege mai degrabă un mic dejun care să includă ouă şi un ceai.
Ouăle conţin 9 aminoacizi şi sunt bogate în proteine care îţi ajută organismul să combată infecţiile. În plus, un ceai cald, cu lămâie şi miere, îţi protejează gâtul şi ajută la vindecarea răcelii.
4. Adaugă năut şi seminţe de dovleac la prânzul de la 12.30 p.m.
Bogate în zinc, năutul şi seminţele de dovleac ajută la reducerea inflamaţiei şi infecţiei din organism. Dacă nu ai la dispoziţie alimente bogate în zinc, poţi opta pentru suplimente alimentare.
5. Umple sticla cu apă la 2 p.m.
E important să fii hidratată pe tot parcursul zilei atunci când te îmbolnăveşti, iar o sticlă cu apă la îndemână îţi va aminti acest lucru.
Când organismul luptă împotriva unei infecţii, este mai predispus la deshidratare, iar aceasta, la rândul ei, îţi scade şansele de a scăpa rapid de răceală.
6. Fă puţină mişcare la 3 p.m.
Poate părea o idee proastă mai ales când nu ai face altceva decât să zaci în pat, însă chiar şi o plimbare scurtă îţi antrenează sistemul imunitar pentru a-ţi proteja mai bine organismul.
7. Consumă supă la 6.30 p.m.
Cânt eşti răcită, nimic nu se compară cu un bol aburind de supă de pui. Dincolo de ingredientele delicioase, vaporii reduc inflamaţia de la nivelul căilor respiratorii.
8. Curăţă-ţi căile respiratorii la 9 p.m.
Fă gargară şi foloseşte un spray cu soluţie salină pentru a-ţi desfunda nasul înainte de culcare.
9. Dă stingerea la ora 10 p.m.
Deşi pare devreme, organismul are nevoie de cât mai multă odihnă pentru a lupta împotriva răcelii. Dacă ai dificultăţi în a adormi, încearcă o poziţie în care capul este puţin mai ridicat, pentru a evita dificultăţile întâmpinate în timpul respiraţiei când eşti răcită.