Rasol de vita in sos de rosii si vin alb
4 felii de rasol de vita cu os si maduva
50 g unt
ulei
1 lingura de faina
1 catel de usturoi feliat
2 cepe taiate foarte fin
2 morcovi taiati marunt
1 pahar de vin alb
400 g rosii in bulion
1 legatura oregano
foi de dafin
supa de vita
1 telina taiata fin
sare, piper
Pentru sos
1 legatura de patrunjel verde
2 catei de usturoi
1 lamaie
sare
Se incalzesc intr-un vas untul cu uleiul. Se adauga bucatile de carne si se prajesc pe ambele parti. Cand au capatat culoare, se acopera cu legumele taiate marunt, vin, supa de vita, foi de dafin, oregano si se lasa la fiert pana se patrunde bine carnea. Se adauga rosiile decojite, sare si piper, dupa preferinta. Se adauga din cand in cand supa pentru a se forma sos. Se serveste alaturi de un sos preparat dintr-o legatura de patrunjel taiat fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, zeama de la o lamaie si putina sare.
Articolul anterior Carne de vita cu cartofi cu crema de branza Articolul următor Vitel cu sos de hasmatuchi