Rata cu ghimbir si ananas
500 g file din piept de rata
750 g ananas proaspat
300 g muguri de bambus (din conserva)
250 ml supa de pui
4 linguri smantana
2 lingurite amidon alimentar
2 lingurite coniac sec
50 g migdale
1 lingura ghimbir proaspat ras
sare, piper macinat
Se scoate pielea de pe carne, se taie fasii, se condimenteaza cu sare, piper si ghimbir si se prajeste crocant in tigaie. La sfarsit, se adauga migdalele taiate felii. Se scot deoparte si se pastreaza la cald. Rata se prajeste in untura din tigaie, pe ambele parti, aproximativ 7 minute, apoi se scoate din tigaie si se tine la loc cald. Se scoate untura din tigaie si in locul ei, se calesc mugurii de bambus si ananasul taiat cuburi. Se adauga supa de pui si smantana amestecata cu amidonul. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga carnea taiata felii si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand carnea este bine patrunsa. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se adauga coniacul. Se serveste calda, presarata cu pielea de rata si migdalele prajite.
Articolul anterior Pui cu arpagic Articolul următor Salata de pui cu afine