Majoritatea morcovilor în miniatură provin din felierea morcovului Imperator, un soi pe care fermierii îl plantează unul lângă altul, forţând astfel morcovii să crească lungi şi subţiri, pentru a putea fi tăiaţi mai uşor în forma de batoane a morcovilor baby.
Pentru a preveni răspândirea de toxiinfecţii alimentare, morcovii baby sunt spălaţi într-o soluţie clorinată care ucide anumite bacterii. Utilizarea de spălări de clor este comună în industria produselor și nu lasă reziduuri dăunătoare, susţin membrii Consiliului de Sănătate din SUA. Care e adevărul despre "baby carrots"?
Nu sunt copiii morcovilor
Morcovii Baby sunt, de fapt, morcovi maturi care au fost micşoraţi intenţionat în această formă cilindrică de beţişoare de urechi. Nu sunt mai dulci, mai proaspeţi sau mai tineri decât cei normali. Mai mult decât atât, deseori se obţin din morcovi mai vechi, de acolo vine aroma aceea mai învechită şi mai puţin dulce pe care o nimereşti în unele pungi de "baby carrots".
Devin lipicioşi
Desigur, e plăcut să nu mai trebuiască să cureţi morcovii. Dar ce se întâmplă cu morcovii fără coajă care stau mult timp în pungă de plastic? Devin slinoşi şi lipicioşi.
Nu se pot răzui
Încearcă să răzuieşti morcovii baby în făşii superbe, ca cele de mai sus, care se aranjează foarte frumos în farfurie. Dacă vrei să serveşti un astfel de preparat, morcovii baby ar arăta caraghios în farfurie, ca la cantină.
Vin fără frunze
Frunzele de morcov sunt delicioase şi se pot folosi la o mulţime de preparate. Un sos reuşit ar fi unul din usturoi, un pic de ulei de măsline, suc de lămâie şi frunzele verzi ale morcovului, puse la blender. Încearcă aceeaşi reţetă cu morcovii baby, nu vei reuşi.
Morcovii Baby sunt doar o minciună de marketing, care reflectă consumerismul dus la extrem al zilelor noastre, când suntem prea leneşi ca să curăţăm morcovii astfel că alegem cea mai la îndemână variantă, morcovi ambalaţi direct în pungă de plastic. La fel ca noua modă de a vinde portocale, despre care feminis.ro a scris aici.