Oana Cuzino obisnuieste sa nu manance carne vinerea si sfatuieste pe toata lumea sa faca la fel. Studiile arata ca un consum ridicat de carne poate dauna serios sanatatii, de la probleme de inima pana la deficit de calciu, si nu ar strica ca macar o data pe saptamana sa ne rasfatam organismul cu legume.
Pe blogul personal, vedeta ofera saptamanal retete menite sa inlocuiasca cu succes preparatele pe baza de carne si, mai mult, sunt si cat se poate de sanatoase si potrivite pentru silueta.
Reteta recomandata pentru saptamana aceasta este pe baza de dovlecei, legumele sale preferate.
Iata ce presupune reteta
“Dovleceii se taie in jumatate sau chiar sferturi( daca sunt foarte mari) se “scobesc” de interior, se arunca samburii, dar se pastreaza o parte din miezul dulce si delicios. Apoi se umplu cu legumele deja preparate. Combinatia este variata, dupa gust, iar legumele sunt taiate in cubulete si omogenizate intr-o tigaie cu putin ulei de masline. De o vreme eu am l-am inlocuit cu ulei de cocos, mai sanatos si care confera o savoare aparte.
Legumele pot fi: ceapa verde sau praz, dupa preferinte, ardei gras, ardei capia, miezul dovleceilor, ciupercute diverse, de la champinion pana la ciupeci de padure, hribi si galbiori aromati,eventual putin spanac si doua rosii, zuchinni. Un pic de usturoi si condimente naturale cat cuprinde- oregano, cimbru, piper, busuioc, poate cateva bucatele de ghimbir uscat.
Daca vrei mai multa consistenta, poti adauga in compozitie o mana de orez basmati sau salbatic, prefiert, care leaga si mai bine umplutura. In plus, daca gustul ti se pare prea simplu si nu tii Post, mai poti sa acoperi dovleceii umpluti cu putin parmezan si sa ii gratinezi la cuptor, unde oricum se incheie procesul de coacere, timp de 20-25 minute.", a scris aceasta pe blog.