Astfel, cercetatorii au descoperit ca utilizatorii crestini ai retelei de socializare folosesc mai putine cuvinte negative decat ateii cand posteaza mesaje, iar acestia din urma folosesc un limbaj ceva mai analitic decat cei din prima categorie.
Astfel, diferentele in ceea ce priveste modul de a gandi si sprijinul social ar putea conduce la concluzia ca oamenii religiosi sunt mai fericiti decat ateii.
O analiza pe calculator a aproape doua milioane de mesaje de pe Twitter a scos la iveala faptul ca mesajele crestinilor contin mai putin cuvinte negative si ca acestia sunt mai predispusi la a discuta despre relatiile lor sociale decat ateii.
Cercetarea a fost initiata de Ryan Ritter si Ivan Hernandez, absolventi ai Universitatii din Illinois, impreuna cu profesorul de psihologie Jesse Preston.
Analiza mesajelor a urmarit continutul emotional, precum cuvinte pozitive sau negative sau frecventa unor termeni ca “prieten” sau “frate”, care se leaga de situatii sociale. S-a masurat si frecventa unor cuvinte precum “deoarece” sau “cred”, asociate cu un stil de gandire analitic.
“Daca oamenii religiosi sunt, intr-adevar mai fericiti decat ateii, atunci diferentele in ceea ce priveste sprijinul social si modul de gandire pot fi explicatia”, sustine Ryan.
Si intr-adevar, profesorul de psihologie confirma:
“Comunitatile religioase sunt foarte sociabile. Doar fiind membru al unui grup religios te leaga de alti oameni, iar aceasta legatura sociala poate sa ii faca mai fericiti. Pe de alta parte, ateii au o gandire ceva mai analitica decat crestinii, care dusa la extrem ii poate face pe oameni mai putin fericiri.”
Esti de acord?
Citeste si:
5 Obiceiuri sanatoase de zi cu zi pe care le fac femeile fericite
Reteta pentru fericire: 7 ore pe zi de timp liber pe care trebuie sa ti-l dedici
Ai fericirea in frigider - E delicios si te scapa de depresie!