Curățarea urechilor ar trebui făcută doar pe exterior și părțile vizibile și numai cu ajutorul unei bucăți mici de bumbac și nu mai adânc decât reușești s-o faci cu degetul.
1. De ce n-ar trebui să-ți cureți urechile cu bețișoare
Pentru că astfel împingi ceara spre capătul canalului auditiv și îl blochezi, ceea ce îți afectează auzul.
De fapt și de drept, cerumenul este bun pentru urechile tale, deoarece pe lângă a preveni dezvoltarea ciupercilor, el protejează canalul de obiecte străine și insecte.
De asemenea, ceara de urechi hidratează canalul auditiv.
2. Cum să te confrunți cu ceara de urechi?
Cel mai bun mod este s-o ignori complet. Pur și simplu, las-o să existe și nu o atinge, iar dacă ai vreo problemă cu igiena urechilor sau auzul, cel mai bine ar fi să te consulte un medic ORL-ist.
3. Folosește usturoi
Usturoiul are proprietăți antibacteriene datorate aliciunul pe care-l conține. din această cauză, este folosit la destul de frecvent pentru a trata infecțiile de urechi și o mare varietate de alte probleme medicale. Pentru a beneficia de efectele lui beneficie, tot ceea ce ai de făcut este să pui o bucățică mică de usturoi pe zona afectată, pe care s-o îndepărtezi când nu mai este confortabilă situația.
Remediu INEDIT pentru ceara din urechi
Lumea crede că trebuie să-și curețe urechile cât mai des și cât mai adânc, dar specialiștii au demonstrat că acest obicei este, de fapt, dăunător.