In valtoarea in care suntem obisnuiti astazi sa traim, in frenezia schimbarilor, unele numai de dragul schimbarii, in peisajul gastronomic bucurestean unde restaurantele se deschid si unele se inchid fara a spune ceva deosebit in sensul ca nimeni nu le poate observa lipsa, exista si lucruri care au facut fata cu onoare trecerii timpului, mai mult decat atat, au tinut pasul cu acesta.
Nan Jing , cuvinte care provoaca bucurestenilor si gastronomilor un remember placut al anilor dinaintea Revolutiei si a carui imagine apare acum parca mai puternica ca oricand intr-o noua lumina, o imbinare moderna de elemente din cultura asiatica.
De la decoruri si vaze chinezesti vechi, la simboluri stilizate, acvarii si corpuri de iluminat modernem saloanele proaspat amenajate ale restaurantului au o capacitate de cca 90 locuri, iar fumatorii pot vedea printr-un perete de sticla miscarea continua de pe bl. Lascar Catargiu.
Situat la parterul hotelului Minerva, restaurantul Nan Jing,deschis din 1980, nu a schimbat nici macar o parte din preparate si anume: chiftelute cu susan, pachetele de primavara, pui shanghai, frigarui chinezesti, vita cu telina sau cu ardei gras, porc cu alune, rata caramelizata, pui cu bambus, orezul in abur sau cu legume, mere sau banane caramel, s.a., dar nu a schimbat nici chiar bucatarii, managerul si chiar vreo 2 ospatari.
Astfel, revenind zilele trecute in aceasta locatie, am trait cu placere momente pline de familiaritate, placerea de a degusta feluri de mancare deja cunoscute si o atmosfera plina de stil si bun gust.
Si daca mancarea a fost buna si mi-a provocat amintiri deosebite, nici pretul nu s-a lasat mai prejos, astfel ca la un pret modic si corect si in conditiile unor servicii atente si pline de profesionalism, am petrecut o cina foarte placuta.
Si astfel acest restaurant vine parca sa intareasca regula: de ce am schimba anumite preparate atunci cand acestea merg si sunt cautate de clientii nostri?!