Ai nevoie de:
- 20 de castraveti potriviti (destul cat sa umpli cam 4 borcanele)
- 1 capatana de usturoi
- 2 linguri de condimente pentru muraturi
- o legatura de marar proaspat
- saramura (2 litri de apa, 1/2 cana de otet de mere, 1/3 ceasca de sare de mare sau sare nerafinata)
Instructiuni:
1. Amesteca saramura pana cand sarea se dizolva complet
2. Spala castravetii si taie-i pe cei mari in jumatate sau sferturi.
3. In fiecare borcan introdu 2 fire de marar, 4 catei de usturoi si o jumatate de lingura de condimente pentru muraturi.
4. Adauga castravetii in borcane.
5. Toarna saramura in borcane, pana cand acopera castravetii.
6. Inchide borcanele.
7. Lasa-le sa se “odihneasca”, in camara, la loc racoros si intunecat, pentru 3 zile.
Incerci?
Citeste si:
Cori Gramescu iti spune de ce este bine sa mananci muraturi