Andreea Ibacka recomanda urmatoarele ingrediente: 1 kg scoici proaspete in cochilie (de pe gheata); 6 catei de usturoi; 3 cepe verzi; unt; 100 ml de vin alb demi-dulce; sucul de la o lamaie; o lamaie (pentru servire, taiata pe jumatate); 100 ml de apa; sare; piper; praf de chili; 1/2 legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
1. Curatarea midiilor - se face temeinic, sub un jet puternic de apa. "Poti sa folosesti un buretel de sarma sau o periuta cu care sa indepartezi nisipul, calcarul si celelalte impuritati. Atentie: pastreaza doar midiile inchise, si arunca-le pe cele care se desfac!", ne sfatuieste Andreea Ibacka pe blogul ei.
2. Pune un strop de unt intr-o tigaie adanca si caleste usturoiul si ceapa tocate marunt.
3. Adauga vinul si abia dupa ce fierbe sosul toarna deasupra midiile curatate, un strop de apa si condimentele preferate (sare, piper, chili), dupa gust.
4. Acopera tigaia si lasa-le sa fiarba la foc potrivit circa 5-7 minute, amestecand din cand in cand.
5. Scoate mancarea intr-o farfurie adanca, stoarce o jumatate de lamaie si presara putin patrunjel tocat deasupra. "Atentie: midiile care nu se deschid dupa fierbere nu sunt comestibile!", ne atrage atentia Andreea Ibacka.
Citeste si: Ai pofta de ceva dulce? Carmen Bruma te invata sa iti faci bomboane
Reteta zilei de la Cori Gramescu: placinta cu feta si spanac