Ingrediente
1/2 smantana groasa
60 g unt
100 g faina
300 g sunca
4 oua mari
5 oua mijlocii
1/2 lg sare
un varf cutit piper
Preparare
Amesteca faina cu smantana, dar ai grija sa nu se formeze cocoloase (daca nu te descurci, apeleaza la blender). Adauga galbenusurile, untul topit dar rece, sarea, piperul si sunca taiata patratele sau felii.
Amesteca albusurile batute spuma cu compozitia, iar apoi, rastoarna totul imediat intr-o cratita de 2 l , unsa bine cu margarina solida si tapetata cu faina sau pesmet. Introdu tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.
Daca ai oala speciala de budinca, poti sa coci compozitia circa o ora in oala cu capac, introdusa intr-o alta oala cu apa clocotita.
Gustarea se serveste atat calda, cat si rece si este nemaipomenita.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Marinata de peste cu suc de rosii
Cori Gramescu iti arata o reteta ideala pentru zilele cu dezlegare la peste
Reteta zilei: Paine prajita cu avocado picant si boabe de fasole