Ingrediente
cartofi de dimensiuni mai mari
unt
telemea de vaca
carne de vita
sare
piper
sos de usturoi/ sos de rosii
patrunjel
Preparare
Spala bine cartofii cu tot cu coaja si baga-i in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru o ora in staniol. Intre timp, fierbe bine o bucata de carne de vita si rupe-o in fasii mici mici si prajeste-le putin, dar nu prea mult ca sa nu se intareasca.
Cand s-au copt cartofii, scoate-i din cuptor si lasa-i pentru cateva minute sa se raceasca. Despica cartoful in doua su asaza-l pe o farfurie intinsa.
Unge miezul cartofului cu unt, adauga un strat de carne de vita, rade telemea peste carnea de vita, pune sos de usturoi sau de rosii, in functie de preferinte, presara patrunjel si mai baga preparatul la cuptor pentru un minut.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Crispy Strips ca la KFC