Ingrediente
- 6 cartofi
- 200 gr. branza telemea
- ulei
- sare si piper
Se curata cartofii de coaja, se spala cu apa rece pentru a le mai elimina din amidon si apoi se taie fasii subtiri.
Intr-un ceaun se pune uleiul la incins. Cand este foarte bine incins, se adauga si cartofii. Cantitatea de cartofi pusa in ceaun trebuie sa fie potrivita, astfel incat uleiul sa acopere foarte bine cartofii. In plus in timpul in care cartofii se prajesc trebuie sa se puna un capac deasupra ceaunului.
Nu se amesteca decat in momentul in care au inceput sa se rumeneasca pe ambele parti. Dupa ce cartofii au capatat o culoare aurie, se scot si se pun 2 minute pe un servet pentru a mai elimina din grasime.
Apoi se pun pe o farfurie si deasupra se rade branza telemea.
Pont: Se mai pot servi fie cu un ou ochi sau ou batut, fie cu castraveti murati.
Pofta buna!
Sursa foto: Arta si Savoare
Citeste si:
Reteta zilei: Crochete de cascaval
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii, branza, cascaval si masline