Ingrediente
500 g piept de curcan tocat la masina
3 catei de usturoi
o legatura de patunjel
o legatura de marar
sare
piper
boia iute
un ou
un cartof dat prin razatoarea mica
o lingura de faina alba
Preparare
Intr-un vas amesteca pieptul de curcat tocat cu pulpa de la un cartof dat prin razatoare mica, usturoiul pisat, o lingura de faina alba, un ou, patrunjelul si mararul. Adauga ingredientele preferate dupa gust si placere si framanta bine compozitia pana este suficient de omogena.
Pune tigaia pe aragaz si toarna ulei de doua degete in ea, suficient cat sa "inoate" chiftelutele in el. Ia compozitie cat sa iti iasa o chifteluta de marimea podului palmei, initial fa o biluta, dupa care, turteste-o usor si da-i drumul in tigaie.
Intoarce chiftelele de pe o parte pe alta pana vezi ca s-au rumenit suficient, dar ai grija sa nu le arzi. Pe o farfurie intinsa, pune un servetel si scoate chiftelele sa pe el sa se absoarba excesul de ulei.
Chiftelutele sunt delicioase cu un sos rosu, cu legume gratinate sau cu piure de cartofi.
Pofta buna!
Vrei un abdomen plat? Incearca aceasta reteta pentru detoxificare
Reteta zilei: Mousse de ciocolata cu aroma de menta
Reteta zilei: Cartofi copti cu telemea rasa si carne de vita