Ingrediente
- 8 ciocanele de pui
- 600 gr. legume congelate
- 200 gr. margarina
- 300 gr. smantana
- 1 legatura marar
- 1 buc. lamaie
- condimente pentru pui
- sare si piper
Se spala ciocanelele, se condimenteaza si se pun in tava de aragaz in care ai pus in prealabil hartie de copt. Se lasa la cuptor aproximativ 45-60 de minute.
Intr-un castron se pune mararul tocat, zeama de lamaie, sare, piper si smantana. Toate acestea se amesteca bine. Se tine la frigider pana cand legumele si ciocanelele sunt gata.
Intr-o tigaie se pun legumele la fiert cu putina sare. Cand au fiert suficient, se scurge apa din tigaie, se pune margarina, sare si piper si se amesteca la foc mic pana cand margarina incepe sa intre in legume, nu mai mult de 5 minute. Va mai ramane margarina neincorporata, insa dupa ce stingi focul si pui un capac pe tigaie legumele vor absorbi singure sosul.
Cand si ciocanelele sunt gata, se pun pe o farfurie care se garniseste cu legumele si cu sosul de smantana.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Mini tarte cu sunca si cascaval
Reteta zilei: Orez cu pui si ciuperci