Ingrediente
- 1 cana si jumatate de faina
- 2 linguri de zahar
- 2 lingurite de praf de copt
- jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
- jumatate de lingurinta de sare
- 1 cana de lapte
- 2 oua
- 1 plic de zahar vanilinat
Se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul, sarea si zaharul vanilinat.
Apoi se face o gaura in mijlocul aluatului si se adauga laptele si ouale, usor batute.
Daca mai este nevoie de lapte se mai adauga putin. Apoi aluatul se ameste usor, pana se omogenizeaza.
Daca se amesteca prea mult, clatitele nu vor mai iesi pufoase. Cu un polonic se ia din aluat o cantitate potrivita pentru tigaia in care le vei coace. Cand incep sa iasa gropite pe clatita, aceasta se intoarce pe partea cealalta.
Pont: Se pot servi fie cu ciocolata, miere, zahar pudra, unt de arahide, fie cu gem, crema de branza, frisca sau sosuri.
Sursa foto: Iretete.ro
Citeste si:
Reteta zilei: Conopida gratinata
Reteta zilei: Cartofi prajiti cu branza rasa