"Fasolea verde combate anemia si astenia, imbunatateste imunitatea si musculatura. Copiii, adolescentii, femeile gravide si cele care alapteaza, dar si persoanele cu deficit de fier, ar trebui sa consume cat mai des fasole verde", a explicat Dr. Mencinicopschi pe o retea de socializare.
Reteta salata de fasole verde cu usturoi
Ingrediente: 1 kg de fasole verde, 5-6 catei de usturoi, 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin, otet balsamic sau zeama de lamaie, sare marina.
Mod de preparare:
1. Fasolea curatata de capete si de ate (daca are) se fierbe in apa cu sare sau se pune in steamer. Se prepara cateva minute, dupa care se lasa sa se raceasca.
2. Se adauga 1-2 linguri de ulei de masline extravirgin (depinde de cantitatea de fasole), putin otet sau zeama de lamaie, usturoiul pisat si amestecat cu putina apa si un praf de sare mare. Apoi se amesteca din nou toata fasolea.
Recomandari speciale: "Nu se vor utiliza sucurile de lamaie industriala, fiind preferat sucul proaspat stors de lamaie sau lime. Este de preferat sa folosim ulei de masline extravirgin, deoarece va da un plus de savoare si va creste valoarea nutritiva a preparatului", ne sfatuieste doctor Menci pe site-ul oficial.
Citeste si: Doctor Menci iti spune cum sa combini corect alimentele
Doctor Menci explica de ce nu suntem egali in fata alimentelor
Doctor Menci iti spune de ce este bine sa mananci fibre
Tii cura de slabire? Iata ce leguma iti va fi de ajutor
Aliment bogat in fibre, excelent pentru silueta ta
Sursa foto: doctormenci.ro