Laura Cosoi a publicat reteta cu care s-a prezentat prima oara in fata juriului de la emisiunea MasterChef: piept de rata cu stafide si curmale, servit cu piure de cartofi cu patrunjel, usturoi si menta.
Iata ce ingrediente a folosit Laura Cosoi: 1 piept de rata; 2 linguri de ulei; sare; piper; smochine; stafide; curmale; nuci; 2 linguri unt (pentru piure) si 1 lingura de unt pentru sos. 1 pahar vin rosu; 100 ml sos soia; 4 cartofi; 2 catei usturoi; 3 frunze menta; patrunjel verde.
Mod de preparare:
1. Pune cartofii la fiert si intre timp baga la cuptor in staniol 2 catei de usturoi. Lasa-i acolo aproximativ 10 minute.
2. Scoate cartofii de la fiert cand sunt gata, pune-i in sita si piseaza-i pana cand devin pasta, adauga 2 linguri de unt, usturoiul, patrunjelul si menta (maruntite).
3. Pune o lingura de unt la incins si amesteca in el nucile, stafidele, curmalele, smochinele si adauga vinul rosu, dar si sosul de soia (dupa gust). Se lasa la foc mic pana scade, aproximativ 10-15 minute.
4. Pune la incins uleiul si cresteaza pieptul de rata, in piele. Pune-l la rumenit in ulei cu pielea in jos si dupa ce prinde o culoare, baga-l la cuptor.
5. Lasa-l la facut 10 minute, la 180-200 grade, dupa care il scoti si il lasi sa se raceasca. Apoi taie-l in feliute subtiri si aseaza-l in farfurie langa piure. Peste toata compozitia aseaza sosul. Sursa: lauracosoi.ro.
Citeste si: Laura Cosoi a bifat alta destinatie de vacanta alaturi de iubitul ei, Cosmin
Laura Cosoi vorbeste despre un subiect dureros: boala mamei sale
Laura Cosoi, scurta vacanta cu iubitul: "Mi-am imaginat cum ar fi sa..."
Laura Cosoi, trucuri de seductie: "Iubitul meu se bucura cand..."
Laura Cosoi improvizeaza in bucatarie: "Aleg sa gatesc cat mai sanatos"
Laura Cosoi te invata cum sa gatesti creveti si caracatita
Sursa foto: lauracosoi.ro