Este o reteta nu foarte complicata care se bazeaza foarte mult pe sosul deosebit pentru care mexicanii folosesc 4 tipuri de ardei iuti si uscati.
Ai nevoie de umplutura din carne tocata de vita, sos iute, tortilla de porumb si niste branza.
Ingrediente pentru umplutura
1,300 kg carne tocata de vita
40 ml silver tequila
boia dulce
boia iute
piper negru
coriandru macinat
sare
ardei jalapenos sau murati
3-4 catei de usturoi
ulei de masline
Preparare
Framata bine carnea tocata de vita cu toate ingredientele de mai sus, pe care le adaugi dupa gust. Nu te teme sa pui tequila pentru ca se va evapora la fiert. Lasa carnea sa se patrunda cu aromele timp de 30 de minute la temperatura camerei.
Poti folosi ardei jalapenos sau murati in functie de ce preferi. Caleste o ceapa in ulei de masline in care adaugi cateva felii de jalapenos, dupa care adauga carnea pe care ai lasat-o la macerat. Nu arde compozitia prea tare, ai grija sa amesteci continuu in tigaie. Adauga si 3-4 catei de usturoi tocati marunti in amestec.
Cand aproape s-a facut carnea, poti adauga 2-3 linguri de bulion, asta daca vrei sa dai putina culoare si savoare. La final, adauga putina zeama de lime.
SOSUL poti sa il cumperi de-a gata sau poti sa il prepari.
Ingrediente pentru sos
2-3 ardei uscati afumati
3 catei de usturoi
suc de rosii
Preparare
Se pun ardeii cu usturoi intr-o tigaie si se calesc fara ulei, cat sa le iasa aroma, dupa care se lasa la fiert intr-un vas pentru 10-15 minute. Pune sucul de rosii in blender si adauga ardeii cu usturoiul dupa ce i-ai fiert, dar ai grija ca va iesi foarte picant. Condimenteaza cu coriandru macinat, un strop de scortisoara si putin origano, dupa care pune din nou totul la blender.
Pe foaia de tortilla de porumb unge niste sos iute peste care adauga compozitia de vita. Ruleaza tortilla ca pe clatita si asaz-o in tava. Acelasi lucru trebuie sa il faci si cu restul foilor de tortilla. La final, rade branza peste rulouri si baga tava la cuptor la 180 de grade maxim 20 de minute, cat se rumeneste branza. Scoate tava de la cuptor si las-o sa se racoreasca. Pune portiile in farfurie si ...
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Clatite americane