Ingrediente
1 kg carne de manzat
Tarhon
Cimbru
Lamaie/ un pahar cu apa minerala
Piper
Sare
Usturoi
Un pahar cu vin rosu
Preparare
Intr-un bol de sticla pune bucata de carne spalata bine. Presara peste ea tarhon, cimbru, piper, sare, taie 3-4 catei de usturoi in cubulete si pune-le peste carne, stoarce zeama de la o lamaie si adauga paharul cu vin. Acopera bolul cu o folie transparenta si baga-l la frigider pana a doua zi.
A doua zi, intr-o cratita mai adanca, transfera carnea cu tot cu zeama. Incinge cuptorul la 180-190 de grade si introdu cratita pentru 50-60 de minute, dar nu uita sa o acoperi in primele 40 de minute cu o folie de aluminiu, dupa care o lasi descoperita sa se rumeneasca putin carnea.
Friptura se serveste atat cu piure de cartofi si sos rosu, cat si cu legume la gratar, baie de legume sau cartofi la cuptor, in functie de preferinte. Aceasta gustare este potrivita pentru orice zi, chiar si pentru masa de Craciun. Mai mult decat atat, carnea de manzat este cel mai bogat aliment in proteina si fier. Preparatul se consuma cald cu un pahar cu vin rosu.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Somon la cuptor cu lamaie si plante aromatice