Iar daca te intrebi care a fost reteta dupa care s-a ghidat, Andreea Ibacka a postat-o pe site-ul ei, alaturi de o cateva indicatii.
Ingrediente: 5 kg gogosari, 1 kg mustar dulce, 600 ml ulei, 600 ml otet, 600 g zahar, 3 linguri sare, 3 linguri boabe de mustar, 3 linguri boabe de piper negru, foi de dafin. "In plus, o sa ai nevoie de cateva borcane. Eu am folosit 3 bucati si jumatate, de cate 1700 ml fiecare. Adica l-am folosit si pe al 4-lea, zic, dar l-am umplut pana la jumatate", explica Andreea Ibacka.
Mod de preparare:
1. Spala gogosarii si taie-i in fasii de grosimea unui deget.
2. Amesteca ingredientele pentru sos intr-un vas adanc, la foc mediu. Lasa sosul sa fiarba circa 20-25 minute, pana capata o consistenta omogena. Apoi adauga gogosarii.
3. "Dupa alte 15-20 minute, pe gustate, muraturile tale sunt gata de pus la pastrare. Gogosarii trebuie sa fie nici prea moi, nici prea proaspeti", subliniaza Andreea Ibacka.
4. Toarna compozitia in borcane si acopera bine cu sos. "Si pentru ca se recomanda racirea lenta a muraturilor, acopera-le cu o patura si lasa-le sa se raceasca treptat", ne mai sfatuieste Andreea Ibacka.
Citeste si: Cabral te invata cum sa recunosti daca ai ales gresit femeia de langa tine
Iti cauti fericirea? Cabral iti spune ce se intampla in lipsa ei
O vedeta TV de la noi poarta aparat dentar - Tu l-ai remarcat?
Barbatii nu inteleg nevoia de a gusta din mancarea altuia
Andreea Ibacka a redescoperit o coafura: "Wet look hair"
Sursa foto: andreeapatrascu.ro