Ingrediente
2 oua
1/2 cana cu lapte
2 lg ulei
o cana cu faina de grau
o lg zahar
o lg praf de copt
o lg scortisoara
5 banane
ulei vegetal pentru gatit, suficient pentru 5 cm in tigaie
Preparare
Bate ouale cu laptele si 2 linguri cu ulei. Adauga zahar, faina, scortisoara, sare si praf de copt si framanta pana se creeaza o compozitie omogena. Scufunda bananele fara coaja in aluat.
Incinge uleiul din tigaie si da-le drumul bananelor in el pentru 6-9 minute la foc mediu sau pana prind o culoare aurie.
Scoate banana cu o paleta pe o farfurie cu servetele pentru a indeparta surplusul de ulei. Taie-o in felii mai groase cat sa iti incapa intr-o singura imbucatura. Presara zahar vanilinat perste ele si savureaza-le cu un pahar cu lapte batut de la frigider.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Friptura glazurata