Mai mult decat atat, nu cred ca exista barbat care sa nu iubeasca fasolea cu afumatura si muraturi, asa ca, poti sa il surprinzi cu acest fel de mancare pe partenerul tau cat de curand.
Ingrediente
muschiulet afumat condimentat (250 g)
fasole boabe pestrita sau alba bob marunt (500 g)
o ceapa mare alba sau rosie
un morcov mare
un ardei gras mare
bulion
sare
piper
ulei de masline
patrunjel
marara
Preparare
Daca vrei sa prepari aceasta reteta, pune fasolea intr-un vas si cuprinde-o cu apa timp de 4-6 ore, daca vrei sa se fiarba in maxim 40-50 de minute.
Dupa ce s-a umflat fasolea suficient in apa, spal-o de 2-3 ori bine de tot si pune-o la fier pentru maxim o ora, timp in care pregatesti carnea si legumele.
Intr-o oala, pune 3 linguri de ulei de masline la incins. Toaca ceapa, ardeiul, iar morcovul da-l pe razatoarea mare, dupa care, adauga-le in uleiul incins. Amesteca din cand in cand si ai grija sa nu se arda, iar dupa ce s-au rumenit putin, cuprinde totul cu apa si lasa sa fiarba 15-20 de minute la foc potrivit.
Cat timp fierb legumele, taie muschiuletul de porc afumat si condimentat in fasii sau cuburi si prajeste-l putin, dupa care, la fel, il cuprinzi cu apa si lasi sa fiarba 15-20 de minute. Cand scade apa, adauga muschiuletul in cratita, peste legume si cuprinde din nou cu apa. Lasa totul sa mai fiarba 10-15 minute. Daca preferi si carnaciorii afumati, poti sa pui 2-3.
Inainte sa opresti aragazul la cratita cu fasole, da la mic focul si adauga o jumatate de lingura de bicarbonat, amesteca de 2-3 ori si muta oala de pe foc. Scurge apa de la fasole, spal-o in 2-3 ape pentru a scapa de toxine si adaug-o peste muschiulet, ceapa, ardei si morcov si adauga o cana cu apa. Pune o legatura de patrunjel si una de marar si mai lasa sa fiarba 15 minute.
Dupa ce te-ai asigurat ca mancarea e fiarta, adauga sare si piper dupa gust si o lingura de bulion.
Iahnia se serveste cu ardei sau castraveti la otet si un pahar de vin rosu.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Pachetele cu piept de pui si cascaval