Laura Cosoi a publicat reteta pe site-ul ei, alaturi de cateva indicatii-cheie, utile in prepararea pastelor.
Ingrediente:
500 g paste (linguine in cazul Laurei Cosoi); 4 linguri ulei de masline; 3-4 catei de usturoi; 8 fileuri de ansoa in ulei; 3 linguri de capere; 80 g de masline negre, fara samburi; 400 g de rosii decojite (proaspete sau in conserva); 2 cepe (marime medie); 2 ardei iuti proaspeti; 1 legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare:
1. Se taie marunt ceapa, usturoiul, maslinele (nu chiar marunt), rosiile, ardeii iuti (dar fara seminte) si patrunjelul.
2. Se pune uleiul la incins si se adauga pe rand ceapa, usturoiul, ardeii, caperele, bucatile de ansoa, rosiile, maslinele si se lasa 10 minute pe foc, ca sa scada. La final se adauga verdeata si pastele fierte.
3. "Sa pui sare doar la final pentru ca pestele este sarat!", ne sfatuieste Laura Cosoi pe blogul ei.
Citeste si: Laura Cosoi a fost la Stonehenge: "Mi s-a parut o experienta interesanta"
Laura Cosoi isi scrie lista de rezolutii pentru 2014: "Imi doresc sa ma mut la casa"
Iulia Albu o critica pe Laura Cosoi: "Daca o vedeam pe amanta lui Guta asa, as fi..."